کلاس بندی خودروها
برای دسته بندی خودروها از یک شیوه بسیار ساده و کلی به نام کلاس خودرو استفاده می کنند که یک مبنای علمی بر پایه تصورات ذهنی کارشناسان خودرو را داراست که در بیشتر نقاط جهان پذیرفت شده است.
کلاس بندی خودرو چیست؟
روشی برای دسته بندی خودروها می باشد که بر اساس ویژگی های مختلفی مثل ابعاد – سایز ماشین – حجم موتور – ظاهر خودرو طبقه بندی می شود که در ادامه به توضیح کامل آن می پردازیم.
که شامل کلاس های :
A خودروهای مینی
B : خودروهای شهری کوچک
C: خانوادگی کوچک
D : خانوادگی بزرگ
E : نیمه لوکس
F: خودروهای لاکچری
می باشد که هر کدام را با جزییات بیشتر براتون توضیح خواهم داد.
خودروهای کلاس a یا خودروهای سایز کوچک و در اصطلاح عامیانه مینی
این خودروها با کوچکترین کابین های موجود در بازار معرفی می شوند که شامل خودروهایی مثل ام وی ام – ماتیز – مینی ماینر که تعداد سیلندرها و حجم موتور آن نسبت به سایر خودروها کمتر است که مزیت این خودروها نسبت به سایر خودروها مصرف سوخت پایین آن است.
خودروهای کلاس b یا خودروهای شهری کوچک
خودروهای کلاس بی همون خودروهای شهری معمول هستن که از خودروهای کلاس آ کوچکترن ولی نسبت به آن ها مصرف بنزین بالاتری دارن ولی در عوض ایمنی بهتری نسبت به خودروهای دسته قبلی دارند. بیشتر خودروهای هاچ بک در این دسته قرار دارند.
خودروهای کلاس c یا خودروهای خانوادگی در سایز متوسط
این خودروها شامل خودروهای سدان در بازار است که مناسب برای 5 نفر است که اغلب صندوق بزرگ و جاداری دارند و حجم موتور و مصرف سوختش از سایر خودروهای کلاس آ و بی بیشتر است خودروهایی مانند مزدا – هیوندا و مگان در این کلاس قرار دارند.
خودروهای کلاس d یا خودروهای سایز بزرگ
خودورهای این دسته در دسته خودروهای سایز بزرگ قرار گرفته و مناسب سفر یا مسافت طولانی است و بسیار جادار و ایمن طراحی شده است و نسبت به خودروهای دیگر از امینت بالاتری برخوردار است و رفاه بیشتری برای سرنشینان فراهم میکنه که میتونیم به خودروهایی مثل اپتیما و تویوتا کمری جز این کلاس خودرویی قرار میگیرند که حجم موتور آنها تا 1600 است.
خودروهای کلاس e یا خودروهای نیمه لوکس
خودروهای نیمه لوکس خودروهایی هستند که به لحاظ سایز طولی و عرضی خودرو نسبت به سایر خودروها بزرگترن و در نتیجه مصرف سوخت بالاتری نیز دارند در ضمن از امکانات رفاهی و امنیتی این خودروها غافل نباشیم که خودروهایی مثل بی ام دبلیو سری 5 – آزرا گرنجوی و برخی از مدل های بنز جز این دسته از خودروها قرار می گیرند.
خودروهای کلاس f یا خودروهای لاکچری
اخرین دسته از کلاس های خودرویی کلاس اف است که به لحاظ سایزی از خودروهای دیگر بسیار بزرگتر است و بسیار آپشنال می باشد و دارای بالاترین ضریب امنیت در خودرو می باشند و اکثرا نیاز به حضور یک راننده وجود دارد که خودروهایی نظیر رولزرویس – بی ام دبلیو سری 7 و برخی از مدل های بنز
نوع دیگری از طبقه بندی خودروها بر اساس فرم اتاق و بدنه خودرو وجود دارد که به شرح ذیل است:
سدان
لیفت بک
هاچ بک
فست بک
خودروهای سدان
یک نوع پرطرفدار در کلاس خودروها خودروهای سدان هستند که شامل چهاردرب و یک درب صندوق عقب به صورت مجزا و دو سری صندلی که ظرفیت این خودروها 4 نفره می باشد و مورد نیاز کلیه اقشار جامعه می باشد.
که بر روی بدنه خودروها و دفترچه آن علامت اختصاری sd قرار گرفته است و خودروی خانواده محسوب میشود که شامل خودروهایی مثل پژو 405- سورن – سمند – دنا- تویوتا کمری – برخی از مدل های بنز و بی ام و و ...
خودروهای هاچبک
خودروهای هاچ بک به خودروهایی گفته می شوند که برخلاف عامه که فکر میکنند بدون صندوق نیست و درب پشت به جای درب صندوق عقب استفاده می شود که خودروهایی مثل تیبا2 – پراید 111 و پژو 206 از این نوع هستند.
خودروهای فست بک
طراحی این خودروها چیزی مابین سدان وهاچ بک است که خودروهایی هستند سقف قسمت پشتی با یک شیب ملایم به صندوق عقب وصل می شود مثل خودروی پورشه پانامرا
خودروهای لیفت بک
این خودروها تقریبا شبیه خودروهای سدان هستند که تفاوت آنها در بخش صندوق عقب این خودروهاست که با شیشه عقب یک جا بالا میرود. مثلا تویوتا پریوس یا زانتیا و ...
بیشتر بخوانید:
در گل و لای چطوری رانندگی کنیم؟